Specialistische groepsbegeleiding bij De Zorggiraf

Specialistische groepsbegeleiding

De basis voor deze opvang is onze locatie Pygmalionstraat in Almere Poort.

Het doel van deze opvang is om de kinderen de mogelijkheid te bieden om binnen een veilige omgeving naar eigen mogelijkheden zich te ontwikkelen op verschillende ontwikkelingsgebieden;

  • fysieke en motorische ontwikkeling
  • cognitieve ontwikkeling
  • emotionele-sociale ontwikkeling
  • morele ontwikkeling

De groepsbegeleiding vindt plaats in kleine groepen en is erop gericht om met plezier samen te zijn, samen te werken en te spelen. Het is dus wel van belang dat de deelnemer zich in een groep kan bewegen.

Met de groep worden er activiteiten gedaan die zijn afgestemd op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Gedurende de dag zal er een combinatie van activiteiten worden aangeboden. De activiteiten bestaan uit sport, spel, buitenspelen, knutselen, ontwikkelings- stimulerend spel en rustige activiteiten. Tevens wordt er met elkaar gegeten. Fruit, lunch, drinken en tussendoortjes wordt verzorgd door De Zorggiraf.

We gaan er van uit dat de kinderen gebracht en gehaald worden. Er is een mogelijkheid om uw kind(eren) op te halen en thuis te brengen mits hiervoor een indicatie vervoer is afgegeven.

De groepen worden begeleidt door pedagogisch medewerkers onder begeleiding van een Orthopedagoge. Tevens is het mogelijk dat de kinderen (eerst) individueel begeleidt worden in de groep. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de groep en de zorgbehoefte van de kinderen.

Maandag tot en met vrijdag: 09.00 – 13.00 uur of tot 15.00 uur
Voor wie: kinderen in de leeftijd van 3 tot ongeveer 6 jaar die (nog) niet naar school kunnen.

Behoefte van kind staat centraal

Kleine groepen met veel aandacht voor het individu

Vast team van betrokken en gediplomeerde begeleiders

Begeleiding onder supervisie van orthopedagoog

Vraaggerichte aanpak

Open en transparante communicatie