Dagbesteding

De basis voor deze opvang is onze locatie in Almere Poort. In de directe omgeving van deze locatie zijn volop mogelijkheden om activiteiten te ontplooien. Zo is de locatie gelegen naast een groot park met op loopafstand een speeltuin en sportvelden. Ook is er een stadsbos in de nabije omgeving.

Het doel van deze opvang is om de kinderen de mogelijkheid te bieden om binnen een veilige omgeving naar eigen mogelijkheden zich te ontwikkelen op verschillende ontwikkelingsgebieden;

  • fysieke en motorische ontwikkeling
  • cognitieve ontwikkeling
  • emotionele-sociale ontwikkeling
  • morele ontwikkeling

De dagbesteding vindt plaats in kleine groepen en is erop gericht om met plezier samen te zijn, samen te werken en te spelen. Het is dus wel van belang dat de deelnemer zich in een groep kan bewegen. 

Met de groep worden er activiteiten gedaan die zijn afgestemd op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Gedurende de dag zal er een combinatie van activiteiten worden aangeboden. De activiteiten bestaan uit sport, spel, buitenspelen, knutselen, ontwikkelings- stimulerend spel en rustige activiteiten. Tevens wordt er met elkaar gegeten. Fruit, lunch, drinken en tussendoortjes wordt verzorgd door De Zorggiraf.

We gaan er van uit dat de kinderen gebracht en gehaald worden. Er is een mogelijkheid om uw kind(eren) op te halen en thuis te brengen mits binnen een straal van 15 km en hiervoor een indicatie vervoer is afgegeven.

De groepen worden begeleidt door pedagogisch medewerkers.

Wij bieden de volgende vormen dagbesteding aan:

Maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag
09.00 – 13.00 uur (1 dagdeel)
Voor wie: kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 12 jaar die (nog) niet naar school kunnen.

note: op dit moment is er nog geen groep actief, bij minimaal 4 aanmeldingen per dag kan er een groep worden gestart.

Voor meer informatie en tarieven kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.